Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Voetbehandelingen

De menselijke voet bestaat uit 26 afzonderlijke beenderen, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren en pezen waarmee de bijzonder ingewikkelde bewegingen gemaakt worden om te kunnen lopen.

De menselijke voet valt te verdelen in drie gebieden:

  • de voorvoet bestaat uit 5 middenvoetsbeenderen en de tenen;
  • de middenvoet bestaat uit vijf (of meer) voetwortelbeenderen;
  • de achtervoet is draaipunt van de enkel en bestaat uit de twee grootste voetwortelbeenderen: het sprongbeen en het hielbeen.

Wanneer de grote teen de langste teen is wordt gesproken van Egyptische voet. Dit komt voor bij ongeveer 60% van de mensen. Bij 10% van de mensen is de tweede teen de langste teen, de zogenoemde Griekse voet. En als de grote en de tweede teen gelijkmatig zijn spreekt men van een vierkante voet. Al naar gelang de rechter- of linkervoet (en -been) bij voorkeur wordt gebruikt, spreekt men van rechts- of linksvoetigheid

De mens is het enige zoogdier dat permanent op twee voeten staat. Dit maakt de handen vrij voor andere functies dan voortbeweging. Schoeisel beschermt en ondersteunt de voet.

Als bij lichaamstaal gekeken wordt naar de betekenis van lichaamshouding, hebben de voeten ook een grote rol. De voeten zorgen voor stabiliteit en bepalen letterlijk hoe stevig we in onze schoenen staan. (bron: Wikipedia)

 

Ik vertel u in kort bestek en in willekeurige volgorde iets meer over de voetbehandelingen, waarin ik me heb gespecialiseerd en waarvoor u bij mij terecht kunt.

Drukpijn ontlasten

Wie drukpijn ervaart, die vooral voorkomt tussen de tenen, heeft behoefte aan het (helpen) reguleren van de teenstand. Ik heb mij gespecialiseerd in orthesiologie, een specialisatie die er op gericht is om de drukpijnen te ontlasten. Ook door middel van vilttechniek, die ik toe pas kunnen drukpijnen verlicht worden. ( niet van toepassing bij de introductie basis behandeling)

Voetschimmelbehandeling

Een van de meest voorkomende klachten betreft de voetschimmel. Wie kampt met schimmelnagel(s) moet zich realiseren, dat die nooit vanzelf geneest. Bovendien bestaat het risico dat een een schimmelinfectie zich uitbreidt. Binnenkort hoop ik in het bezit te zijn van het certificaat Schimmelnageldiagnostiek, dan kan ik een monster nemen van de geïnfecteerde nagel en dit opsturen naar het laboratorium. Als de patholoog de aard van de schimmel dan heeft vastgesteld en de uitslag bij mij binnen is, ik het mogelijk, naar aanleiding van de uitslag een behandelplan op te stellen. Deze vorm van onderzoeken na mijn certificering, vrijwel altijd vergoed worden door de zorgverzekeraars.

 

Paraffinebad behandeling

Paraffine therapie reduceert de zwelling in de spieren en vermindert ontstekingen in de gewrichten. Doktoren hebben ontdekt dat de therapeutische effecten van paraffine behandelingen weken langer merkbaar zijn dan andere hitte behandelingen.

Een paraffinepakking is een verzorgende cosmetische behandeling. Het is een kalmerend bad van warme paraffine die als een warmtehoudende laag op de huid blijft liggen. De paraffinelaag houdt de warmte 10-15 minuten vast. Hierdoor gaan de poriën in de huid open zodat er een betere hydratatie van de huid ontstaat. Onder de pakking zit vaak nog een extra werkstof.

Het uitoefenen van hitte therapie is heel oud. Door de eeuwen heen zijn de Romeinen, de Japanners en vele andere culturen zich de voordelen gaan realiseren van hitte therapie voor lichaam en geest. Warme paraffine behandelingen worden decennia lang gebruikt door doktoren en fysiotherapeuten bij mensen die last hebben van artritis, droge huid met kloven, wintervoeten/handen en zelfs van vermoeide, gezwollen voeten.

De aromatherapeutische paraffine wax heeft een heilzame werking en werkt diep in de huid. Een behandeling met de paraffine heelt bovendien pijnlijke gewrichten en vermoeide spieren. Voor de handen maak ik gebruik van lavendel (rustgevend) paraffine wax, welke zorgt voor een weldadige dieptewerking! Voor de voeten gebruik ik tea tree paraffine vanwege het zuiverend en desinfecterend effect.

Samengevat, Waarom een parafinne-pakking?

  • Maakt de huid elastisch
  • Stimuleerd de doorbloeding
  • Verbeterd droge voeten
  • verbeterd onderhuidsbindweefsel
  • verzacht de nagelriemen
  • verzacht pijnlijke spieren
  • verminderd onsteking(pijn) in gewrichten

Er is keuze tussen een paraffinebad of spray paraffine. In overleg kunnen we de beste optie kiezen.

 

 

Gellak nagellak

Ook voor uw teennagels is Gellak een mooie en duurzame oplossing. De Gellak is zeer krasvast en omdat teennagels langzamer groeien is een nabehandeling pas na 3 a 5 weken nodig (afhankelijk van uw nagelgroei.)  Afbladderende nagellak is verleden tijd, u houdt wekenlang prachtig gelakte nagels! Na voorbehandeling van de nagel wordt er eerst een basislaag opgebracht. Daarna volgen 2 lagen in de gewenste kleur. En vervolgens wordt de laag afgewerkt met een toplaag. Na het aanbrengen van elke laag wordt deze uitgehard met een UV-lamp. Verwijderen van gellak gebeurt eenvoudigweg door de nagels 10 minuten in remover wraps te wikkelen, waarna de lakrestanten eenvoudig te verwijderen zijn.

Schoenadvies essentieel

Heel veel voetklachten komen direct voort uit het verkeerde schoeisel waar mensen in plegen te lopen. Gecertificeerde pedicures kunnen u desgewenst bedienen van een (letterlijk en figuurlijk) gefundeerd schoenadvies. Ook kunt u bij mij terecht voor het maken van een blauwdruk van uw voeten. Aan een blauwdruk kan worden afgeleid waar de 'risicopunten' van uw voeten zich bevinden, hetgeen ook van invloed kan zijn op het af te geven schoenadvies.

Winkel

Het is meestal een ondergewaardeerd onderdeel van een pedicurepraktijk, maar u kunt bij mij ook terecht voor de aanschaf van de voor u meest geschikte voetverzorgingsmiddelen. Als pedicure i.o. ben ik goed op de hoogte van de meest geschikte onderhouds- en behandelingsartikelen voor uw voeten. Indien u er de voorkeur aangeeft om uw middelen elders te kopen, bent u daar natuurlijk vrij in.

Ook een diploma heeft 'onderhoud' nodig

Ik schreef het elders op deze pagina al, maar ik wil het u toch nog even onder uw aandacht brengen: een professioneel pedicure met aantekeningen voor bepaalde specialisaties, moet zijn diploma's goed onderhouden. Omdat de ontwikkelingen in de (medische) voetverzorging altijd gaande blijven, volg ik regelmatig seminars, lezingen, workshops en congressen, waar de nieuwste ontwikkelingen worden onderricht en bijgebracht. Omdat ik erg betrokken ben bij mijn vak, zou ik die bijeenkomsten ook vrijwillig volgen, maar het wordt ook als eis gesteld door de branchevereniging en de zorgverzekeraars, omdat daarmee de registratie van je specialisaties gewaarborgd blijft. We moeten jaarlijks onze punten verdienen en dat doen we met groot genoegen. Ik in ieder geval!

Contact

Telefoon 06 18222886
 

Wijnand vd Berg

Arthur van Schendelstraat 25
5421 RE Gemert
Telefoon:
06 18222886
KvK:
53988663
info@ambulantpedicuregemert.nl
ambulantpedicuregemert.nl