Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Steun- & Inlegzolen

Er is veel te winnen met een goede en ondersteunende extra zool in uw schoenen.

En met de kennis van mij als uw pedicure kunnen we snel en gemakkelijk een goede zool kiezen. Als pedicure ken ik uw voeten als geen ander dus het voorwerk is al gedaan. Het zou dus zomaak kunnen dat die modieuze schoenen die nog niet zo fijn zitten toch te redden zijn. Of misschien kan de demping in uw loopschoenen veel beter met een inlegzooltje? Ik leg u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Inmiddels heb ik me verdiept in de mogelijkheden en ik ben er achter gekomen dat de inlegzool ten onrechte het  ondergeschoven kind is geworden. De schoenhandel heeft liever dat u nieuwe schoenen koopt maar u kunt veel besparen omdat uw schoenen lekkerder gaan zitten en langer meekunnen met een nieuwe goed passende inlegzool.

 

Inlegzolen voor meer comfort

Het dragen van zooltjes is een weldaad voor de voeten! Zowel inlegzolen als steunzolen verhogen het loopcomfort. Er zijn echter belangrijke verschillen. Inlegzooltjes zijn goedkoper dan steunzolen, en makkelijker te verwisselen. Inlegzolen zorgen weliswaar voor meer loopcomfort, maar ze steunen en ontlasten de voet niet in dezelfde mate als een steunzool.

De functies van inlegzooltjes

Zooltjes zijn er in allerlei soorten en maten. Elke inlegzool heeft zo zijn eigen functie, afhankelijk van het materiaal waarvan het zooltje gemaakt is. Er zijn bijvoorbeeld inlegzooltjes voor warme zomerdagen. Deze zolen zorgen voor fris ruikende en droge voeten en worden ook wel geurvreters genoemd. Er is ook een winterse variant die dankzij de isolerende werking de voeten lekker warn houdt. Speciaal vormgegeven halve zolen zijn er om bijvoorbeeld beenlengteverschillen te corrigeren. Zooltjes met gelkussentjes sparen de voorvoet bij het dragen van pumps of sandaaltjes. Niet alleen de voeten van pumpdragers of mensen met voetproblemen, maar ook de voeten van sporters verdienen extra aandacht. Daarom zijn er allerlei zooltjes voor verschillende sporten ontwikkeld. Iemand die veel hardloopt zal bijvoorbeeld baat hebben bij sterk schokdempende inlegzolen.

Schoenmode verandert, maar voeten blijven hetzelfde

Schoenontwerpers laten zich elk seizoen weer inspireren door de laatste trends en ontwikkelingen. Van sneakers met plateauzolen en peeptoes met sleehakken tot pumps met killer heels: stuk voor stuk echte kunstwerkjes waarbij het voetcomfort pas op de tweede plaats komt. Met de juiste inlegzolen maak je je elegante schoenen een stuk voetvriendelijker. Wees dus lief voor je voeten en kies bij elk paar schoenen een paar passende zooltjes uit!

 

Bamboezooltjes1Bamboe-Inlegzolen voor in de zomer:                      4,95 euro

Op warme zomerdagen bieden bamboe-inlegzooltjes uitkomst voor mensen die last hebben van zweetvoeten en onprettig ruikende voeten. Veel mensen hebben last van stinkvoeten. Dit is een gevolg van voetzweet. Doordat wij normaalgesproken elke dag sokken en schoenen dragen, ontstaat door de natuurlijke vochtproductie van de voet een vochtig-warm klimaat in de schoen. In dit klimaat kunnen bacteriën zich snel vermenigvuldigen, wat gepaard kan gaan met onaangename voetgeurtjes. Deze speciale inlegzooltjes verminderen het transpireren van de voet en remmen de groei van bacteriën. Zo krijgen onprettige luchtjes geen kans!

 

HielspoorzooltjeHielspoor problemen?                                            7,95 euro

Hielspoor wordt naast overbelasting vaak veroorzaakt door een verkeerde stand van de voeten. Corrigerende zooltjes in de schoen kunnen hiervoor een oplossing zijn. Veel schoenen hebben namelijk een zeer matig voetbed en weinig demping. Door de standaard zool te vervangen door een goede inlegzool kan al voor een veel beter voetbed gezorgd worden. Ook bieden deze zooltjes vaak extra demping, wat minder stoten van de hiel bij het lopen oplevert.

 

 

 

 

 

 

 

Inlegzolen voor in de winter

In de koude wintermaanden kunnen speciale inlegzooltjes koude voeten voorkomen. Bij regen of sneeuw krijg je snel koude voeten, en ook verkoudheden kunnen dan makkelijk opspelen. Speciale warme inlegzolen zijn dan erg prettig! Warme inlegzolen voorkomen koude voeten doordat ze een isolerende werking hebben. Er onstaat een lekker warm klimaat in de schoen en de voeten blijven heerlijk warm. Winterse inlegzolen hebben daarbij wel een lastige taak. Aan de ene kant moeten ze de voeten lekker warm houden, maar aan de andere kant is het ook zaak dat het niet té warm wordt in de schoen.

Warme inlegzolen – warme voeten!

Voor warme inlegzooltjes worden verschillende materialen gebruikt. Er zijn zooltjes die gebruik maken van dezelfde techniek waarmee huizen geïsoleerd worden. Een speciale laag aluminiumfolie wordt gecombineerd met een isolerende laag van schuimstof met ingesloten luchtbelletjes. Door deze constructie wordt kou van onderaf afgeweerd en blijft de natuurlijke warmte van de voet in de schoen. Een andere variant inlegzolen maakt gebruik van een laag van kurk en texon die de kou van de grond effectief tegenhoudt. De meeste inlegzolen zijn ondanks de isolerende lagen toch bijzonder dun, zodat ze makkelijk in de schoenen passen en er genoeg ruimte voor de voeten overblijft.

Wollen inlegzolen

Wollen inlegzolen bieden naast een goede isolatie ook hoog draagcomfort. Heerlijk zacht zijn bijvoorbeeld de warme inlegzolen van zuiver doorgestikte wol. Wollen zooltjes van echt lamsvacht zijn ook heerlijk zacht en warm, echt een verwennerij voor de voeten! Lamsvacht is knuffelzacht en heeft een dichte pool, waardoor de voeten goed gesteund en warm gehouden worden.

 

Contact

Telefoon 06 18222886
 

Wijnand vd Berg

Arthur van Schendelstraat 25
5421 RE Gemert
Telefoon:
06 18222886
KvK:
53988663
info@ambulantpedicuregemert.nl
ambulantpedicuregemert.nl